Терорист самоубиец се е взривил в метрото на Санкт Петербург

Споделете лесно и бързо тази публикация

Атентатор самоубиец е предизвикал смъртоносната експлозия в метрото на Санкт Петербург, съобщи Интерфакс. Той не е мъжът от пуснатата по-рано снимка.
Руската агенция, цитирана от Ройтерс и БТА, прави уговорката, че информацията й е “предварителна”.

Има подозрения, че атентаторът е свързан с радикални ислямистки групировки, заявил пред Интерфакс източник от правоохранителните органи.

Останки, намерени на мястото на взрива сочат, че той е бил предизвикан от камикадзе, но окончателни изводи ще бъдат направени въз основа на ДНК-проби.

Властите са установили самоличността на заподозрения атентатор самоубиец – 23-годишен мъж от Централна Азия, който внесъл в раница взривното устройство в метрото.

Мъжът, заснет на камерите за наблюдение и заподозрян по-рано за участие в нападението, сам се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията, посочва Интерфакс.

Вече 11 загинали

Жертвите на експлозията в метрото на Санкт Петербург нараснаха до единайсет, съобщи Националният антитерористичен комитет на Русия. 45 ранени са приети за лечение в болници.

Предишните данни гласяха, че убитите са 10, а ранените – 40.

Четирима от ранените при експлозията в метрото в Петербург са в крайно тежко състояние, съобщи руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС и БТА.

“Сега сме в Националния институт за бърза помощ “Джанелидзе”. Тук има 18 пациенти, от тях 4 в тежко и крайно тежко състояние”, каза нощес тя.

Раните основно се дължат на поражения на вътрешните органи, черепно-мозъчни травми и изгаряния, добави Скворцова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *