Ученикът Радослав Кирилов от Велико Търново, втори в България с музикален видеоклип

Споделете лесно и бързо тази публикация

Във време, в което медиите тиражират всякакви ужасии от българското образование – къде се сбили ученички до кръв за момче, къде четвъртокласник тероризира съучениците си и директор подава оставка, защото е безсилен да пребори нормативната база, къде цяла частна гимназия прикрива повече от година разпознат убиец, къде ученик бие учител – все сюжети, които създават усещане, че всичко в образованието е загубено, едно училище върви уверено напред, твърдо държи на здравите традиции и морал в същото това образование!

Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново, което е може би най-бързо развиващото се училище в областта, има престиж и пълен прием вече няколко години. В гимназията се учи, държи се на най-добрите традиции, нрави и морал. В центъра на старата столица учат целеустремени ученици с отворени за доброто сърца, проявяват разнородни таланти.

Последният успех на гимназията е второто място на осмокласника Радослав Кирилов в художествено-музикалното състезание на Асоциацията. Видеоклипът с изпълнението на Радослав на песента“ Ain’t No Sunshine“, технически реализиран от ученическата телевизия на гимназията, изпята великолепно, с уникален аранжимент, на перфектен английски език, впечатли компетентното музикално жури.
След едномесечно гласуване в интернет изпълнението бе класирано и от публиката на второ място сред 11 видеоклипа. Радослав класира гимназията си на призовото място след клипа на езикова варненска гимназия и доказа, че в ПГТ“Д-р Васил Берон“, наред с професиите, учениците овладяват английски език и са много талантливи.
17453569_1775205772505005_1703080645_o

Учениците на ПГТ“Д-р Васил Берон“ са прекрасен пример, че стойностното българско образование е живо.

Гимназията е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В рамките на инициативите на Асоциацията учениците от гимназията с благотворителен базар събраха средства и подпомогнаха двете деца, останали без родители след трагедията в Могилино. Само преди дни с дарителска кампания подпомагнаха болно от тежка болест дете от Ямбол.

Бояна Бояджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *