Над 100 мигранти са влезли незабелязано у нас за 3 месеца

Споделете лесно и бързо тази публикация

Каналът за бежанци към Сърбия работи безотказно, подчертава на първа страница днес “Сега”.
За три месеца 102-ма нелегални имигранти са успели да се промъкнат незабелязано покрай оградата по границата с Турция и граничната полиция и да бъдат засечени чак при опит за излизане от страната.

Това става ясно от отчета на вътрешния министър Пламен Узунов, представен на съвещание с полицейските началници по места.

Чужденците са заловени при опит да пресекат границата със Сърбия. Едва тогава е установено, че нямат регистрация в автоматизираната дактилоскопна идентификационна система (АFIS), което значи, че са влезли у нас абсолютно незабелязани от Турция и са били трафикирани без проблем чак до западната граница.

За първите три месеца на годината на границата със Сърбия са задържани 1393 души, става ясно от отчета.

Най-много са афганистанците – 831, 320 са от Пакистан, а 133 са иракчаните. Сирийците са едва 45 души.

Миграционният натиск по границата с Турция е намалял със 78% спрямо същия период на миналата година, пише още вътрешният министър. В първите три месеца на 2016 г. са задържани 1196, а до края на март тази година – 256.

Новото правителство е наредило пълна проверка на административните процедури, по които е построена оградата. Не става ясно дали са констатирани нарушения.

Полицаите в държавите, през които преминава т. нар. Балкански маршрут на бежанците, упражняват насилие върху мигрантите, се казва в доклад на британската неправителствена организация “Оксфам”, публикуван вчера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *