Социоложката Мира Радева пропя шансони

Споделете лесно и бързо тази публикация

Социоложката Мира Радева се изяви в поредното ѝ амплоа – този път като певица на шансони под съпровода на композитора Александър Кипров на пиано, съобщи “24 часа”. Двамата са избрали музика, изпълнена с романтиката и преживяването за любов от Едит Пиаф, през Далида и Шарл Азнавур до Лара Фабиан, и са я обединили в спектакъла “Франция, моя любов”. Разбирам защо от разказа на Мира за историческите времена, в които са се родили тези обичани шедьоври, които никак не приличат на днешните хитове.

“Хората като че ли забравиха уроците на войната и на разрушенията. Сякаш в ежедневието ни се настанява едно глупаво мислене, че с агресия можеш да успееш. А това прави от войната война. Затова спектакълът ни започва с шансон от времето след Втората световна война. Разказва как се преодоляват раните от нея.”

Музиката не е нещо неприсъщо за семейството на социоложката. Дъщеря й Ана и нейният съпруг Джаред издадоха вече няколко албума в джаз соул фънк стил. Синът ѝ Мишо също се изявява в това поприще. Мира от пет години работи с вокален педагог (Виолета Оникян), а от две години е част от групата “Музикални спомени”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *