”Воля” на Марешки ще подкрепи пълен мандат на новия кабинет

Споделете лесно и бързо тази публикация

Политическа партия “Воля” ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Бойко Борисов.
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с председателя на “Воля“ Веселин Марешки, съобщиха от ГЕРБ.

Екипите на ГЕРБ и “Воля” ще продължат да провеждат работни срещи за намиране на формулата за гарантиране на широко и стабилно парламентарно мнозинство.

Веселин Марешки подчерта, че позиционирайки се в център-дясното политическо пространство, “Воля” ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Бойко Борисов.

Българското председателство на ЕС, мигрантският натиск, Брекзит, Европа на скорости и стабилността на бъдещото управление на страната бяха сред основните теми на разговора по време на срещата.

Марешки и Борисов се обединиха около извода, че по тези теми България се нуждае от надпартийност и национален консенсус.

Бойко Борисов за пореден път декларира, че ГЕРБ ще гарантира евроатлантическата ориентация на България и че основните приоритети пред център-дясното управление на страната остават ниските данъци и увеличаването на ръста на икономиката.

По-рано днес Веселин Марешки каза по bTV, че математически и програмно коалиция между ГЕРБ и Патриотите не би издържала. Двете партии трябва да вървят по програмата си, а не само да се правят сметки.

В 44-ото Народно събрание ГЕРБ ще имат 95 депутати, а Обединени патриоти – 27 (общо 122). “Воля” ще има 12.

ГЕРБ и Обединените патриоти вече преговарят по управленската програма на бъдещата коалиция.

ГЕРБ проведоха среща и с БСП. На срещата Бойко Борисов предложи на Корнелия Нинова да поеме поста председател на НС. Лидерът на БСП отказа.

Разговор ще се проведе и с ДПС в сряда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *