Дейли мейл се извини на Мелания Тръмп, че я нарече компаньонка

Споделете лесно и бързо тази публикация

Британският вестник “Дейли мейл” сключи споразумение да изплати на Мелания Тръмп неуточнена сума като обезщетение и ѝ поднесе публично извинение заради статия за нейната предишна кариера, в която се твърди, че през 90-те години настоящата първа дама на САЩ е предлагала “услуги, излизащи извън работата просто като модел”, предаде Ройтерс.

“В статията от 20 август 2016 г. за Мелания Тръмп се поставя под съмнение работата й като професионален модел и са препечатани твърдения, че е предоставяла услуги, излизащи извън работата просто като модел”, заяви издателят Асошиейтед нюзпейпърс.

В отговор 46-годишната Мелания Тръмп заведе съдебен иск за 150 милиона долара срещу издателя на “Дейли мейл” във Великобритания и още един в Ню Йорк срещу вестника, твърдейки, че статията ѝ е струвала милиони долари под формата на потенциални бизнес взаимоотношения.

“Приемаме, че тези твърдения за госпожа Тръмп са неверни и ги опровергаваме и оттегляме. Съгласихме се да й изплатим обезщетение, както и разноските (по делото)”, заяви вестникът.

Според лице, запознато със ситуацията, споразумението е за по-малко от 3 милиона долара, включително разноските за адвокати и обезщетението. “Дейли мейл”, който твърди, че неговият сайт е най-посещаваният в света на англоезичен вестник, се извини за статията и излезе с опровержение на страницата си в интернет.

Във Върховния съд в Лондон адвокатът на Тръмп заяви, че статията със заглавие “Пикантни снимки и тревожни въпроси за миналото на съпругата му, които могат да провалят Тръмп”, е била публикувана на видно място, на две страници, и е била придружена от стара снимка на Мелания Тръмп, на която тя е гола и стои с гръб към стена, но погледът й е обърнат към обектива на фотоапарата.

“Статията съдържа неверни и клеветнически твърдения за ищцата, които поставят под съмнение естеството на работата й като професионален модел”, каза адвокат Джон Кели.

“Да се допуска, че подобни твърдения дори си заслужават да бъдат разследвани, е изключително обидно и това сериозно разстрои ищцата”, добави той.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *