“Лактима Балкан ” в подкрепа на Омбудсманът Мая Манолова и “Великден за всеки”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Омбудсманът Мая Манолова и изпълнителният директор на Българската хранителна банка (БХБ) Цанка Миланова представиха първите дарения на храни, освободени от ДДС.

Събитието, кд5оето е част от кампанията на обществения защитник „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, насочена в подкрепа на възрастните хора, се състоя днес, в логистичния склад на БХБ – стоково тържище „Слатина – Булгарплод“.

Сред присъстващите бяха Д-р Любомир Кулински, шеф на дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ),бизнесменът Петър Христов- председател на борда на директорите на PMG Holding, Георги Георгиев- оперативен директор на “Лактима Балкан”, Кирил Вътев – собственик на “Тандем”,Дончо Барбалов зам.- кмет на столична община, Галя Георгд6иева- сътрудникн на зам .-кмета на столична община Албена Атанасова.
Участници бяха и представители на хранителните вериги ProMarket и CBA.

 

 

 

д1

Преди година омбудсманът Мая Манолод3ва надгради кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ с другата инициатива – „Великден – Всеки ден“, чиято основна цел бе отпадане на 20% Данък добавена стойност (ДДС) върху дарените храни с изтичащ срок на годност. На 1 януари 2017 г. законът бе приет, но поради липса на поднормативна уредба, той на практика не функционираше.

Бояна Бояджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *