Управленската програма на ГЕРБ и Патриотите е с хоризонт 2021-а

Споделете лесно и бързо тази публикация

Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти е с хоризонт 2021 година. Това стана известно от изявление на лидерите на двете политически сили Бойко Борисов и Валери Симеонов на брифинг в парламента.

Преговорният процес за изработването на обща стратегическа програма на бъдещото коалиционно управление вече е завършил, обяви съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов.

Симеонов посочи, че двете формации са длъжни в името на интересите на България да постигнат консенсус за обща програма и управление. Независимо от различията в преговорния процес, положихме усилия и изготвихме документа за бъдещото управление, ката той.

И двете страни са направили отстъпки и се подписват под документ, който смятат да реализират, стана ясно от думите на Симеонов. Документът е от 21 страници, като по думите на Валери Симеонов това е символично, тъй като ГЕРБ и Патриотите си поставят като цел да управляват страната до 2021 година, каза той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари за направените компромиси. Ние направихме компромис за пенсиите, те за други неща, каза той по повод на преговорния процес. Мисля, че материалът, който подписваме, е добър, каза Борисов.

Той бе категоричен, че за постове и министри в бъдещия кабинет не е говорено. Решихме да напишем документа, а след това да говорим за постове, каза Борисов. По темите за постове и министри в бъдещото правителство ГЕРБ и Патриотите ще говорят след празниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *