Кораб-дискотека на южния плаж в Несебър е премахнат

Споделете лесно и бързо тази публикация

Корабът “Капитан Джак”, който години наред работеше незаконно като дискотека на южния плаж в Несебър, е премахнат, съобщи БТА.
Новият наемател на ивицата е разпоредил плавателният съд, разположен върху наеманата от него територия, да бъде демонтиран, а теренът – разчистен. Сега буната, върху която стоеше атракционът, се укрепва.

На мястото на “Капитан Джак” няма да бъдат поставяни други заведения, нито аткракциони, съобщи стопанинът на ивицата Кирил Спасов.

Каменната буна, върху която бе закрепен корабът, ще служи единствено за защита на брега от бурните вълни.

“Капитан Джак” работеше като лятно заведение от открит тип. Силната музика от нощните партита години наред създаваше неудобство на почиващите в района. Заради силните децибели до ранни зори, бяха подавани десетки сигнали и оплаквания до институциите, отбелязва БТА.

Заради системните нарушения, договорът за концесията на плажа бе развален от Министерството на туризма в края на миналата година.

Предприехме незабавни мерки за отстраняването на обекта. Искам да успокоя всички жители на Несебър и туристите, че проблемът с шума на Южния плаж вече е окончателно решен, заяви Спасов. Тази година фирмата му спечели търга за 5-годишен наем на плаж Несебър-юг.

Като нов наемател на плажа Спасов гарантира, че ще бъдат създадени условия за комфорт и спокойна почивка на всички туристи. Той съобщи, че вече тече усилена подготовка за предстоящия туристически сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *