Радев видя в Хасково повторение на синдрома „Чернобил”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск живота и здравето на хората. Това е недопустимо, заяви в Хасково президентът Румен Радев, коментирайки проблема с водата с повишено съдържание на уран.

Според Радев ситуацията напомня за синдрома “Чернобил”, съобщават от “Дондуков 2”. Случващото се сякаш е негово повторение.

Радев припомни, че за проблема се е знаело още септември месец миналата година, а ние разбираме чак сега, защото информацията е укривана.

Президентът направи коментара си след срещата с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов.

Той определи като адекватни и своевременни действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково.

Румен Радев подчерта, че местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия проблемът да бъде разрешен. Той е получил уверение от областния управител и кмета, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората.

Всички имат надежда да не се стигне до воден режим в града.

Президентът бе помолен да коментира работата на служебното правителство. В тази връзка той даде висока оценка за организацията и провеждането на открити, честни и справедливи избори, както и на работата по подготовката на председателството на Съвета на ЕС, която се движи по график.

Румен Радев обяви, че следващата седмица започват консултациите с парламентарно представените партии. В понеделник ще са срещите с Обединените патриоти, ДПС и “Воля”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *