21.07.2024

Нападение в столично заведение след забележка

Четирима хулигани щурмували столично кафене с бухалки и метални тръби, тъй като преди това барман направил забележка на един от тях да напусне заведението.

Вандалската сцена станала в петък към 21.30 ч. в кафене на столичния бул. „Ал. Стамболийски“. Тогава персоналът на заведението се събрал за среща.

Вратите на кафенето не били заключени, но клиенти не се обслужвали. През това време обаче нахълтал посетител, който поискал да си поръча за пиене. Един от служителите учтиво му обяснил, че заведението не е отворено, и го помолил да излезе. Клиентът не склонил и настоял да бъде обслужен.

„Започваш да ни пречиш и да ни досаждаш“, възкликнал човек от заведението. Нежеланият посетител обаче възроптал по адрес на сервитьори и по бармани и излязъл изнервен. След минути се върнал в компанията на още трима свои приятели, които били въоръжени с бухалки и метални тръби.

„Мъжете са между 20-30 години. Те се притекли бързо на помощ на приятеля си, тъй като пиели бира в района“, обясниха разследващи.

Без да предупреждават, нападателите започнали да бият бармана и други двама служители на кафенето. През това време момиче от заведението звъннало в полицията.

Побойниците избягали с кола, но столичните ченгета закопчали с белезници двама от тях часове след нападението. Другите все още се търсят, но имената и лицата им са известни на полицията. Почти всички от нападателите имат предишни регистрации за хулиганство.

Пострадалите служители на заведението са с леки наранявания. Били са прегледани от лекарите в „Пирогов“ и освободени за домашно възстановяване.

Предстои с хулиганската проява да се занимава районната прокуратура в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *