Десетки жп гари и спирки са пролетно ремонтирани и освежени

Споделете лесно и бързо тази публикация

В рамките на кампанията са ремонтирани административни сгради, чакални и перони. Със собствени средства са освежени предгаровите площадки, дограми боядисани са пейки, варосани са перонните бордюри и дървета. Извършени са частични ремонти на санитарни помещения.

От служители на НКЖИ е извършено пролетно освежаване на пространствата на жп гарите в Долна Митрополия, Ореш, Левски, Плевен, Пордим, Сомови, Бяла, Борово, Долапите, Две могили, Моруница, Разград, Повеляново, Тополите, Габрово, Джулюница, Дряново, Поликраище, РП Соколово, Царева ливада, Ресен, Долно Камарци, Аврамово и други.

Извършени са неотложни частични ремонти на покриви, тавани и стени, смяна на осветителни тела, ремонт на ВиК и ел.инсталации на жп гарите в Гаврилово, Калофер, Тулово, Варвара, Якоруда, Зимница и други.

На жп гарите в Ябълково, Караджалово, Скобелево, Катуница и Поповица е извършена и профилактика и ремонт на помпите в пешеходните подлези.

Следващата седмица предстои откриване на ремонтираната жп гара Сливен. Извършеният мащабен ремонт е най-голямата инвестиция с национално финансиране в сграден фонд на Компанията през последните години, като средствата са отделени от Държавния бюджет за НКЖИ. Стойността на осъществените строителни дейности е в размер на 2 786 110 лв. с ДДС.

Извършените строително-ремонтни работи се състоят в цялостно външно топлоизолиране на фасадата. Подмяна на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа. Нова отоплителна инсталация. Подмяна на хидроизолацията, ремонт на отводнителни елементи (поли, улуци, водосточни тръби, бордове). Подмяна на вътрешна и външна дограма, автоматични врати с датчици. Площадково и художествено осветление около гарата. Осигуряване на безпрепятствено придвижване на хора с намалена подвижност.

Извършена е пълна рехабилитация на всички помещения в “Чакалня”, “Администрация”, а в “Обслужване” и на част от помещенията с обособяване на тоалетни за посетители и тоалетна за лица с намалена подвижност.

Предстои пълното обновяване с европейско съфинансиране по Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура” на жп гарите Нова Загора, Стара Загора, Карнобат, Казичене, Подуене и Искър.

Със средства от Държавния бюджет ще бъдат ремонтирани жп гарите Ямбол, Шумен, Айтос, Долно Езерово, Стамболийски, Септември, Разград, Лозово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *