Родители на цял клас на бунт срещу проблемен ученик

Споделете лесно и бързо тази публикация

Родители на цял клас се вдигнаха на бунт срещу проблемен ученик. Училището е “Станислав Доспевски” в град Самоков. Всичко това се случва във втори клас от февруари. Тогава детето, от което се оплакват родителите, е записано в класа. Преместено от друго училище, отново заради проявена агресия.

Видеозапис показва конкретния случай. На него се вижда как две деца се дърпат на стълбите в коридора, след това едното замахва с юмрук към другото дете. Според директора на училището Камелия Асенова, детето е било предизвикано.

“Да, удря го, но не мога да видя, къде точно го удря, дали в челюстта, дали по главата, но се вижда че има замахване. Този запис е иззет от РУ-Самоков, провежда се разследване. Да, наистина има удар от детето, което го обвиняват, но има и провокация от друго дете”, обяснява Асенова.

Проблемното дете чете трудно и изостава от останалите деца във втори клас. Класната ръководителка на децата Антоанета Механджийска признава, че проблем с момчето има.

Детето обаче не може да бъде преместено, защото по закон, ако родителят не пожелае да премести детето си със заявление, директорът няма право да го направи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *