Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Общество

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене, според становище на междуведомствената работна група на министерствата на здравеопазването, околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството. За становището информира пресцентърът на здравното ведомство.

Последните резултати от анализираните проби в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за пиене и готвене. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели като къпане и миене, се посочва в съобщението.

В изпълнение на решението на междуведомствената работна група продължават набирането на проби и анализът на питейната вода в Хасково, като за пълна оценка на здравния риск и предписване на мерки за трайно решаване на проблема е разпоредено пробите да се анализират и по други показатели.

По искане на междуведомствената група ВиК – Хасково трябва да предостави информация в дългосрочен план за мерките, които ще предприеме за осигуряване на питейна вода в града в достатъчно количество и с качество, съответстващо на нормативните изисквания.

Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати, се отбелязва в съобщението.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *