Йончева: За БСП казусът „ Цацаров- Дончев-Гергов” е решен

Споделете лесно и бързо тази публикация

За БСП казусът „ Цацаров- Дончев-Гергов” е решен и от тук нататък въпроси трябва да се задават на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Това заяви говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева пред Дарик.

“Господин Гергов в лично качество е бил посредник на една среща. Смятам, че действително има морален казус и поради тази причина му беше поискана оставката. От тук нататък тези въпроси са към главните участници на тази среща и Гергов не е главният участник, той е посредник. От страна на БСП казусът е решен. Въпросите вече трябва да бъдат задавани към двамата участници. Доколко такава среща не противоречи на етични кодекси на професията? За какво е разговаряно? Кой от кого е искал”, каза още Йончева.

За Македония

Македония трябва да стане член на Европейския съюз. По този начин страната ще стане по-дисциплинирана в политически план. Такъв коментар направи по повод последните събития в западната ни съседка Елена Йончева.

“Членството в ЕС поставя конкретни изисквания и смятам, че Европа ще бъде един много добър инструмент, за да бъдат дисциплинирани политическите партии в Македония. Затова има десни и леви политики в Брюксел. Там няма само едно мнение. Там също е битка на идеи и програми. В интерес на Европа е Македония да стане член на ЕС, защото това ще я накара да бъде по-дисциплинирана в политическо отношение, да се спазват човешките права, да се взимат решения, които са в интерес на обществото, а не чисто партийни решения, основани на етнически признак”, посочи Йончева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *