20.07.2024

25-а победа за Кобрата след бой над Кевин Джонсън

Кубрат Пулев постигна поредна победа на професионалния ринг. В зала „Арена Армеец“ в София Кобрата победи след тежък мач Кевин Джонсън след 12 пълни рунда.

Американецът даде отпор до средата на мача, след което ударите на Кубрат започнаха да валят към него, за пълна доминация.

С победата Пулев си осигури шанс да се бори и за световна титла, като това може да бъде срещу един от двамата големи – Антъни Джошуа и Владимир Кличко, които излизат един срещу друг тази вечер.

В началото на двубоя Кубрат започна предпазливо, а докато американецът беше свеж, беше много опасен. Първите няколко рунда бяха в полза на Джонсън, който пласира няколко опасни удара в главата и тялото на Пулев. С течение на срещата обаче Кобрата взе инициативата и методично наложи превъзходството си.

След седмия рунд вече превъзходството на нашия боксьор беше осезаемо и въпросът беше по-скоро дали българинът ще нокаутира Джонсън, а не дали ще спечели мача. От средата на десетия рунд, до самия край на сблъсъка, американецът едва се крепеше на краката си, а публиката с неистов рев даваше сили на Кобрата. Джонсън стоеше до въжетата, спасяваше се само с клинчове и с наведена глава при стоманените удари в главата и тялото му от Пулев.

В крайна сметка, противникът на Кубрат удържа пълни 12 рунда, но това е единственото, с което може да се похвали. С пълно съдийско единодушие и с резултат от 120:108 и 119:109, българинът постигна поредната си победа на профи ринга и вече очаква развоя от битката между Кличко и Джошуа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *