Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Откриха изчезнало 5-годишно момиченце

Сигнал за отвлечено 5-годишно дете вдигна на крак полицията в Търговище. Информацията стигнала до Областната дирекция малко след 21 ч. в петък.
Момиченцето било на разходка в центъра на града с майка си, когато се загубило.

Незабавно били предприети действия по издирване на детето, в които освен целия наличен състав на Районното полицейско управление в Търговище, са се включили и служители на Пожарната служба, използвано е било и служебно куче.

В помощ на полицаите се отзоваха и много жители на Търговище, предаде Дарик. Около 1 ч. след полунощ детето е било намерено в град Лозница, а малко по-късно е предадено на родителите му в добро здравословно състояние.

Снимката на малката Алейна бързо обиколи социалните мрежи, а десетки жители на Търговище започнаха да я търсят. Липсата на официална информация доведе до разпространяване в интернет на версии по отвличането на детето.

Според едни, момичето е било отвлечено от педофил. Друга версия разказва, че детето е отвлечено от мъж и жена. Те не били близки, а жената имала психични проблеми. Мъжът бил нает да закара с автомобила си жената до Лозница, като тя твърдяла, че детето е нейно. Шофьорът, след като разбрал истината за детето, съобщил на полицията.

От Районната прокуратура в Търговище, която ръководи разследването, отказаха коментар по случая. Но потвърдиха, че се касае за криминален случай и че е образувано досъдебно производство.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *