Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора

Тръмп определи 100-те си дни като продуктивни

В реч, посветена на 100-те дни от своето управление, американският президент Доналд Тръмп обеща най-голямото в историята на САЩ намаляване на данъците и повтори тезата си, че съюзниците в НАТО трябва да плащат справедлив дял за колективната отбрана на страните от алианса.

Той говори на митинг в Пенсилвания, пред свои привърженици, предаде Би Би Си.

Тръмп определи 100-те си дни като много продуктивни и увери поддръжниците си, че предстоят велики битки, в които той при всички случаи ще победи. Една от основните теми в речта му беше сигурността.

Президентът обяви, че предстои модернизация на американската армия и напомни, че през последните 8 години САЩ са удвоили разходите си за отбрана. Той посочи, че в рамките на НАТО Съединените щати отделят толкова средства, колкото останалите страни взети заедно.

„Това не е честно“, заяви Тръмп. Той обеща, че всички държави да дават своя финансов принос за укрепването на общата сигурност.

„Ще накараме страните то НАТО да плащат справедлив дял. Вложенията им в отбрана започнаха да нарастват с милиарди, но ние няма да се успокоим докато всички не започнат да плащат толкова, колкото трябва.“ – увери Тръмп.

„Поддържането на водещата роля на Америка означава възстановяване на въоръжените ни сили. И ние започнахме този процес“ – каза още той.

Президентът обеща най-голямото досега намаляване на данъците на американските данъкоплатци. За бизнеса данъците ще се понижат от 35% на 15%“. „Ще видите, че компаниите ще се развиват, те ще се върнат в страната и повече няма да я напускат, защото данъците и регулацията на бизнеса ще бъдат честни.“ – коментира той.

С пътуването си до Пенсилвания Доналд Тръмп наруши 100-годишна традиция: досега президентите отбелязваха първите си 100 дни на годишната вечеря на кореспондентите, отразяващи работата на Белия дом.

Вместо да вземе участие в тазгодишната вечеря обаче президентът предпочете да говори на митинга на своите симпатизанти в Харисбърг, Пенсилвания. Той отново нарече медиите лъжливи и заяви, че нищо не го прави по-радостен от това да бъде на повече от 100 мили разстояние.

„Сега те във Вашингтон гледат и искат да са тук с нас тази вечер“, добави Тръмп.

Той предположи, че тазгодишната вечеря на журналистите е „много, много скучна“. Асоциацията на кореспондентите е основана преди повече от 100 години – през 1914 г. От 1921 година специалните й вечери традиционно се посещават от президентите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *