Стачка за 1 май блокира част от транспорта в Гърция

Споделете лесно и бързо тази публикация

Общонационална транспортна стачка по повод Международния ден на труда обявиха синдикатите в Гърция, съобщи БНР. От полунощ тази нощ до края на празничния ден фериботите няма да се движат, а общественият транспорт ще бъде с нарушен график. От двата най-големи синдиката съобщават, че 1-ви май е ден за стачка, а не почивен ден.

Протестът е заради поредната порция реформи, които искат от Гърция международните кредитори. Според синдикатите работниците не могат да правят повече жертви. Те призовават хората масово да се включат в стачката и в планираните протестни митинги.

Очаква се в страната да се движат само автобуси от 9 до 21 часа. Целта е хората да могат да се придвижват до шествията по случай 1 май. Очаква се обаче ситуацията да е усложнена. Корабите ще останат на пристанищата.

Българското външно министерство препоръчва на българските граждани, пътуващи в Гърция, да имат предвид тази информация и да се осведомяват предварително за очакваните промени в транспортния сектор в страната. От външното ведомство информираха за очакваната стачка още миналата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *