Мазилка на блок се срути върху дете в Перник

Споделете лесно и бързо тази публикация

Дете едва не загина, след като мазилка от панелен блок се срути върху него. Инцидентът стана в пернишкия квартал “Мошино”, съобщава Нова телевизия.

Парчето паднало от осмия етаж на жилищната сграда.

Съседка е станала пряк свидетел на инцидента. Тя разказва, че била пред входа с 6-годишната Пламена и майка й. Когато тръгнали да се прибират, започнали да падат камъни. Мазилката ударила момиченцето по главата. Малки камъчета летели и над жената. Цялата й глава била в цимент. Свидетелката разказва, че са потърсили помощ. Детето не е било изпаднало в безсъзнание. То плачело, а от главата му течела кръв. Закарано е в пернишката болница.

Кметът на Перник Вяра Церовска разказа, че детето е пострадало от удар в главата. Сега то се намира в реанимацията на “Пирогов”. Момичето е оперирано и тепърва ще се прецени дали ще има друга оперативна намеса.

Кметът на квартал “Изток” Емил Костадинов обяви, че е назначена проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока.

От своя страна бащата на Пламена разказа, че операцията е минала добре. Той се надява детето да се оправи. Той благодари на лекарите, които са спасили живота на детето му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *