Последно заседание на служебния кабинет, Герджиков се чувствал празнично

Споделете лесно и бързо тази публикация

В началото на последното заседание на служебния кабинет премиерът Огнян Герджиков каза, че не знае защо се чувства много празнично.

“Силно се надявам и вие така да се чувствате, виждам, че сте усмихнати”, обърна се към министрите премиерът.

Той посочи, че последното заседание няма да е прекомерно пространно и “кабинетът ще успее до утре да приключи работа”.

Служебното правителство трябва да разгледа проект на постановление за допълнение на тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията. Предложението е на премиера Огнян Герджиков. На заседанието ще бъде разгледан и проект на решение за одобряване присъединяването на България към междуправителствената платформа за биологично разнообразие и екосистемни услуги.

Според дневния ред на заседанието министрите ще се занимаят и с доклад за приемане на информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2017 г.

Кабинетът ще одобри допълнителни трансфери за закупуване на учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училищата за 2017 г.

Министрите ще приемат и проект на постановление за откриване на филиал в структурата на русенския университет “Ангел Кънчев”-Видин по предложение на образователния си колега.

Друга точка от дневния ред на последното заседание на служебния кабинет е проект на решение за предложение до Народното събрание за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *