Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Рекорден брой чевермета за Гергьовден в Банкя

Рекорден брой чевермета ще приготвят най-изкусните майстори готвачи на Балканите на големия Гергьовденски маратон на 6 май по време на фестивала „BankyaMezi“, който ще се проведе от 4-ти до 8-ми май в Банкя. Празничната програма стартира с безплатен концерт на Славка Калчева в парк „Ротонда“ в 12 часа на обяд.
Банкя Мези 2

Един от най-успешните ни модели Гери Дончева и Георги Енчев от известният дует – Румънеца и Енчев ще посрещнат именните си дни на фестивала в Банкя, на който ще бъдат и водещи. За всички гости и посетители на феста на балканската скара, празникът ще продължи с прославения сръбски оркестър за духова музика „Гуча“, а вечерта ди-джей сет на Джейн Моник със златните хитове на българската естрада. Любимецът на публиката Веселин Маринов също ще изпее много от хитовете си на Гергьовден. Всички концерти на фестивала са с вход свободен, включително и тези на някои от най-добрите балкански изпълнители, като Неда Украден, Весна Змиянац и Ная.

Атрактивни състезания, като надяждане с люти чушки и с кебапчета, както и турнири по белот, табла, туистър, футболен билярд, биърпонг и състезания с радиоуправляеми колички също ще забавляват посетителите. За участниците ще има над 1000 парични и предметни награди. За децата пък е предвидена специална програма, включваща целодневна безплатна детска анимация и лунапарк с много изненади, като симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и всякакви вкусотии.
Румънеца и Енчев 1

Тази година организаторите от Фондация „Румънеца и Енчев“ ще подкрепят и три благотворителни каузи. Съвместно с Агенция социални дейности към СО – „Един прекрасен ден“, те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат. Предстои и турне на фестивала в най-големите български градове.

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *