13.07.2024

Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ подписа договор за сътрудничество с Европейския център за мир и развитие Белград

След предварителната среща през март на ректора на Стопанска академия доц. д-р Иван Марчевски в Европейския център за мир и развитие (ЕЦМР), Белград, по покана на неговия изпълнителен директор проф. Негослав Остоич, на 25-ти април в София беше подписан Договор за сътрудничество между двете институции. Припомняме, че Европейският център за мир и развитие осъществява широко международно сътрудничество в областта на трансфера на знания чрез организиране на обучение в магистърски и докторски програми, следдипломно и професионално обучение, специализации, научни изследвания и организиране на различни научни прояви. Центърът работи в тясно сътрудничество с Университета за мир (UPEACE) на ООН.

Договорът определя рамката на областите на сътрудничество между страните и дава възможност с анекси към него да се конкретизират и отделните инициативи. Предварително е заявен интерес към разработване на съвместна бакалавърска програма, с евентуалното участие и на трети страни, съвместни проекти, организиране на летни училища за студенти в Сърбия и България, организиране на съвместни научни прояви, обмен на докторанти в, участие в редакционни колегии на официалните научни издания на СА „Д. А. Ценов“ и ЕЦМР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *