Владислав Горанов: Като видяхме чантите на Павлова и дадохме портфейл

Споделете лесно и бързо тази публикация

Ако си свършим работата както трябва, дефицитът може да бъде и малко по-нисък, но това не означава, че трябва да харчим повече, отколкото изкарваме.
Това каза пред БНТ министърът на финансите Владислав Горанов в предаването „Панорама“.

По отношение на новото правителство, той заяви, че в една система от уравнения, колкото по-малко са неизвестните, толкова по-лесно се решава.

Минахме през избори, минахме през това, което се очерта като резултат от подкрепата на отделните партии и крайният резултат е, че „Обединените патриоти“ и ГЕРБ направиха правителство. То е с едно неизвестно по-малко в начина на взимане на решения преди това. Преди това в него участваше и Реформаторският блок, който бе още едно уравнение с още едно неизвестно. Сега по-лесно е уравнението, по-лесно се взимат решения, каза Горанов.

По думите му обикновено голямата партия – ГЕРБ отговарят за лошото, а малките партньори отговарят за доброто, но в случая се опитваме максимално честно и партньорски да делим и доброто, и лошото. Въпросът е дали те ще успеят със същото темпо да участват, с което ние имаме привилегията отдавна да сме в изпълнителната власт”, допълни той.

Относно прословутите чанти на Лиляна Павлова Горанов отговори със закачка:

“Като видяхме чантите на г-жа Павлова и дадохме портфейл”.

Лиляна Павлова бе назначена за министър по българското председателство в ЕС, което по принцип се води министър без портфейл.

Според Горанов ГЕРБ няма да си смени философията по отношение на управление на държавата и няма причина да го прави.

„Оказа се, че формулата, с която управляваме е достатъчно приемлива и разпознаваема, за да може въпреки успехите и неуспехите, въпреки добрата кондиция, в която левицата се почувства в последните месеци ние сме партия, нашата философия, нашата концепция, която взе най-много на изборите“, каза Горанов.

Относно хвалбите на служебния премиер Огнян Герджиков, че е оставил в хазната 1.6 млрд. лв. повече Горанов припомни, че миналата година излишъкът за същия период бил още по-голям и причината за повечето пари е данъчния календар.

Въпреки това той е доволен от досегашния министър Кирил Ананиев и го оставя за заместник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *