Втори тур на президентските избори във Франция

Споделете лесно и бързо тази публикация

До балотаж стигнаха лидерът на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен и независимият центрист Еманюел Макрон, предаде Нова тв.

Бившият инвестиционен банкер, министър и основател на Движение „Напред” поведе в надпреварата на първия тур. Според очакванията на наблюдателите, шансовете за победа на вота са по-скоро на негова страна.

Изборът на французите се смята за ключов не само за бъдещето на страната, но и на Европейския съюз. Льо Пен говори за референдум, за Frexit, настоява за затваряне на границите и за изход от Еврозоната. Независимият кандидат Макрон иска по-тясно европейско сътрудничество и отворена икономика.

Французите смятат, че идеалният президент трябва да бъде компетентен, с опит в частния бизнес, на възраст под 50 години и задължително говорещ английски. А сега има кандидат, който се вписва в желания образ – Еманюел Макрон. Въпреки това обаче много хора не го харесват. И биха гласували за него, само защото харесват още по-малко другия кандидат, Марин льо Пен.

Макрон е сочен за фаворит пред Марин Льо Пен с повече от 20 % преднина. В Париж не са ентусиазирани от избора, който имат.

Междувременно, френските власти затегнаха мерките за сигурност. Само в Париж бяха изпратени над 3 000 допълнителни войници и полицаи. В страната продължава да е в сила извънредно положение след големите терористични атаки в последната година и половина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *