300-метрово хоро се изви на фестивала „BankyaMezi“

Споделете лесно и бързо тази публикация

Енчев и Гери Дончева празнуваха със Славка Калчева и Веселин Маринов

Фолклорната прима Славка Калчева и темпераментният Веселин Маринов зарадваха многобройните посетители на фестивала „BankyaMezi“ с двучасови безплатни концерти в парк „Ротонда“ в Банкя. Над 300-метрово хоро се изви по време на изпълненията на Славка Калчева, което непрекъснато се увеличаваше с нови желаещи да се включат. Певицата доказа, че народната музика е не по-малко обичана от попфолка и почитателите й я извикаха на няколко биса.
Bankya5

Цялата публика пя и танцува и с Веселин Маринов, който изпя повечето от големите си хитове, а на емблематичната му песен „За теб, Българийо“, той развя родния трибагреник от сцената.

Водещите на фестивала за балканската скара – Гери Дончева и Георги Енчев празнуваха едновременно имените си дни, но вместо да получават двамата раздаваха подаръци и награди, но за сметка на това се включиха без задръжки в танците. Вкусни чевермета, скари, мезета и наздравици съпътстваха големия Гергьовденски маратон. За всички гости и посетители на феста свири и прославеният сръбски оркестър за духова музика „Гуча“, а ди-джей Джейн Моник и талантливата млада певица Дара Екимова също се включиха със свои изпълнения в празника.

В понеделник за финалния ден на фестивала концерти ще имат сръбската прима Весна Змиянац и гръцката звезда Ная, които също ще са с вход свободен. Различните атрактивни състезания на феста също събраха многобройни зрители и участници, като сред най-оспорваните надпревари бе тази по надяждане с люти чушки, като победителят спечели овациите на всички с уникалното постижение от 23 люти чушки. Доста желаещи се включиха и в турнирите по белот, табла, туистър и футболен билярд с над 1000 парични и предметни награди. И тази година организаторите от Фондация „Румънеца и Енчев“ подкрепят три благотворителни каузи.

Бояна Бояджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *