Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Седмокласничка е в ”Пирогов” след бой в училище

14-годишно момиче е пострадало при сбиване в столичното 47-о СОУ „Христо Г. Данов“.
Седмокласничката е била ритната в гърба от момче. Инцидентът се е разиграл вчера следобед, но за него става ясно едва днес, съобщи БНР.

На място е бил изпратен екип на полицията. Момичето е откарано в „Пирогов“ за преглед. Медиците са оказали помощ на ученичката и тя е била освободена за домашно лечение.

Случаят е поет от психолози. Най-вероятно между двете деца не е имало стара вражда, а момчето е ритнало съученичката си след скарване.

Само преди седмица 14-годишният Радослав Димитров почина в часа по биология в Основно училище „Христо Ботев“ в Славяново, след като съученикът му и негов братовчед Тонимир го нападнал и ударил няколко пъти. Момчетата седели на един чин, но от години между тях имало конфликт.

Тонимир бе задържан за 24 часа след смъртта на братовчед си Радослав, но след това бе освободен от ареста и не му е повдигнато обвинение. Прокуратурата продължава разследването, което е за смърт по непредпазливост, вследствие на нанесена умишлено телесна повреда.

Днес в София родители протестираха срещу агресията в детските ясли, градините и училищата. Те предложиха редица мерки за намаляване на насилието.
На колони пред сградата на столичните общински дирекции „Образование“ и „Здравеопазване“ близо час звучаха записи с крясъци и обиди срещу малки деца, записани с тайно поставени устройства. Много от дошлите на протеста носеха собствени записи, а почти всички имаха история за лошо отношение в детските градини.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *