Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Правителство

Oще 4 зам-министъра назначени от Борисов

Със заповед на премиера Бойко Борисов са назначени още четирима заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В Министерството на околната среда и водите е преназначен Красимир Живков. Той заема тази длъжност от 2014 година.

Деница Сачева, която беше заместник-министър на труда и социалната политика по време на втория кабинет на Борисов, поема поста в Министерството на образованието и науката.

Заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията става Димитър Геновски. Дълги години той е заместник-изпълнителен директор в „Български пощи“ ЕАД. Магистър е по икономика от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.

Амелия Гешева е назначена за заместник-министър на културата. От 2016 г. до момента е заемала длъжността заместник-кмет на община Пловдив с ресор „Култура и туризъм“. Магистър е по публична администрация от Техническия университет във Варна, има придобита магистърска степен и от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Междувременно се оказа, че един от назначениете вчера други зам.-министри – Ваня Колева, която влиза в екипа на спортното ведомство, е кумица на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По-рано днес пък Бойко Борисов уволни друг зам.-министър, който изкара на поста по-малко от ден. Д-р Стоил Апостолов беше назначен вчера, но вечерта в предаването „Господари на ефира“ беше излъчен репортаж, в който се твърди, че в бургаската болница, чийто управител е бил, са извършвани злоупотреби.

Апостолов отрече Здравната каса да е била източвана, с опровержение излязоха и от „Бургасмед“. Същевременно обаче се оказа, че срещу него е подаден и сигнал в прокуратурата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *