Валери Симеонов: Другата седмица ще има яко събаряне в Слънчев бряг

Споделете лесно и бързо тази публикация

Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг, ще бъда там с министър Ангелкова – говорим за плажната ивица, която е държавна.
Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин.

“Черноморските курорти са се превърнали в чаршаф-пазари. Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, каза още един от лидерите на “Обединени патриоти”.

Според него Бургас е един най-престъпните градове в България.

„Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната концесия за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомприомисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза още Симеонов.

По думите му има около 2000 българи в Украйна и Молдова, които са с нужната квалификация и са готови да поемат засиления туризъм.

„В момента се изисква превод на дипломите им и подаването на всички документи в София, което не е нормално. Преводът на диплома е абсолютно безсмислено. Хората идват да работят все пак за 250 евро“, допълни вицепремиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *