БСП изключи от оперативното си ръководство петима депутати

Споделете лесно и бързо тази публикация

От Изпълнителното бюро на БСП бяха изключени петима депутати – Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева.

На тяхно място влизат Апостол Димитров, Атанаска Тенева, Владимир Москов.

Това научи bTV от участници в днешния пленум, на който се обсъжда и гласува предложението на лидера на партията Корнелия Нинова от оперативното ръководство на партията да излязат тези, които станаха депутати.

Някои депутати запазват позициите си в оперативното ръководство на партията. Това са: Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Стефан Данаилов.

Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.

Нинова посочи принципите за избора си за предложените промени – баланс между промяна и приемственост; гарантирана връзка между поколенията; представителство на големите партийни организации; съчетание на партиен опит и професионална експертност по приоритетните за левицата политики.

Друга цел на промените е засилване на връзката и извеждане в приоритет работата с кметове и общински съветници. Досега 10 от 16 членове са народни представители.

„Никога не е ставало дума да няма нито един член на ИБ депутат, но съгласете се и че 2/3 от бюрото депутати е много. Ние имаме важни задачи в НС, както и важни задачи в организационната и партийна работа, така че не намирам за възможно едни и същи хора да свършат всичко, а и не е редно – всички позиции да се съсредоточават в едни и същи хора”, аргументирала се е Нинова. Тя е била категорична, че разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, който уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото.

Нинова предложи на Пленума четирима членове на Изпълнителното бюро за свои заместници – Стефан Данаилов, Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов.

Кандидатури им бяха одобрени.

Деница Златева, която участва в служебния кабинет на Огнян Герджиков,  възстановява членството си в Изпълнителното бюро на БСП.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *