МВР пак получава дарения от САЩ, Китай и бедни общини

Споделете лесно и бързо тази публикация

МВР продължава да получава дарения, независимо че бюджетът му бе увеличен и за тази година е предвидено да похарчи цели 1,23 милиарда лева.
Това пише “Сега”, анализирайки Регистъра на сключените договори и получените дарения от вътрешното ведомство в периода 1 януари – 31 март т. г. Получената сума е около 240 000 лева.

Миналата година МВР обяви подаръци за над 2,5 милиона лева, предимно от малки и бедни общини, и то в натура – в гориво, смазочни материали, компютри.

И това тримесечие МВР е получавало дарения основно от малки общини, които на практика си плащат, за да имат полиция.

Такива дарения са правили общините Алфатар, Ситово, Дулово, Кайнарджа, Тутракан. Те са давали бензин, дизел или газ на районните полицейски управления. Така например от общината в Алфатар са дарили гориво за 156 лв., а тази на Кайнарджа – за 994 лева.

САЩ са дали на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) употребявана рентгенова система за проверка на багаж на стойност 28 216,08 лева.

МВР е получило дарение и от посолството на Китайската народна република за сумата от 37 067.07 лв. В графата е записано само “движими вещи”, без да се уточнява какво точно е подарено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *