Отново обстрелваха градски автобус в Пловдив

Споделете лесно и бързо тази публикация

Отново стреляха по автобус по линия №66 в Пловдив тази сутрин, съобщи Недялко Славов от фирмата-превозвач.

Вчера неизвестен стреля по два автобуса “Исузу” на дружеството, което пое обслужването на линия 66 в събота. Първоначално собственикът Петко Ангелов заяви, че по рейсовете, в които е имало пътници, е стреляно с въздушна пушка.
По-късно от полицията отрекоха това, като казаха, че става дума за обстрелване с твърди предмети, изстреляни с прашка.

Днешният инцидент е станал в 6,45 часа в зона А 12 в жилищен район „Тракия“, където е последната спирка на автобусната линия.

Автобусът спрял да качи пътници, когато се чул страшен шум и хората видели как стъклото на превозното средство се разпада. Според пътниците е стреляно от близък жилищен блок. В рейса е открито метално топче, което най-вероятно е изстреляно с прашка. Няма пострадали пътници.

„Този път е стреляно от другата страна и е счупено другото стъкло. Автобусът дори е бил в движение, тръгвал е за работа без пътници”, каза Славов пред “Фокус”.

По думите му вече три нови автобуса на фирмата “Автобусни превози” са извън строя, тъй като са със счупени стъкла. И трите са закарани при застрахователя.

Според собственика на фирмата акцията е целенасочена срещу неговия бизнес. Стрелбата е от едно и също място – около последната спирка на автобуса в зона А-12 на район “Тракия”. Там е краят на маршрута и на други линии, стопанисвани от други превозвачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *