Разследват смъртта на крадец при арест

Споделете лесно и бързо тази публикация

Софийската градска прокуратура разследва смъртта на 30-годишен мъж в София, който е починал по време на арест.
Около 2.15 ч. тази нощ 30-годишен мъж влязъл на територията на автокъща в района на столичния бул. „Овча купел“ 63 с намерение да извърши кражба.

Действията му обаче били забелязани от свидетел, който подал сигнал в полицията, съобщиха от прокуратурата. Същевременно се задействала и сигнално-охранителната техника в обекта.

Така на място пристигнали както екип на полицията, така и служители на охранителната фирма. При опита за задържането на младия мъж, той оказал съпротива, включително използвайки подръчни метални предмети.

Това наложило да му бъдат сложени белезници. Малко по-късно 30-годишният се почувствал зле и минути след това починал.

До момента е извършен оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели и са назначени съдебно-медицински експертизи. Работата по случая продължава. Изясняват се причините за смъртта на мъжа.

На 21 януари 2009 г. 29-годишният Пламен Куцаров почина при конвоирането му в полицейски бус. В буса имало общо четирима антимафиоти, а мъжът трябвало да бъде превозен до сградата на ГДБОП на столичния бул. „Черни връх“, където да бъде разпитван и обвинен за отвличания.
За смъртта му бяха обвинени двама антимафиоти – Божидар Проданов и Ирен Вълев, но в началото на април т.г. Софийският градски съд ги оправда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *