Съседи изгониха 84-годишна жена от жилището й

Споделете лесно и бързо тази публикация

84-годишна пловдивчанка бе изгонена от апартамента си, превърнат в бунище, с решение на общото събрание на етажната собственост.
Според съседите, жилището на възрастната жена на 12-ия етаж на пловдивския бул. “Копривщица” 15 можело да се използва за декор във филм на ужасите, съобщи “Марица”.

Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а отвратителната воня прониква и в съседните апартаменти. Живеещите в блока си спомнят баба Марийка като чиста и приветлива жена. Това се променило преди 20 години, когато мъжът й починал. Децата спрели да я посещават, а в самотата си жената започнала да се грижи за уличните котки. По-късно ги прибирала и вкъщи. Освен животни тя колекционирала и разни вехтории.

„Боклуците стигат буквално до тавана. Вратата на апартамента дори не може да се отвори, защото вътре е пълно с най-различни неща. Тя е истински Плюшкин. Събира всичко и го трупа. Прозорците нямат стъкла. Закрити са със стари мебели, дрехи и какво ли още не. Вътре е ужасно е – ад и смрад. Тя не помага на котките, а ги тормози, като ги държи на това място“, твърди Мария Боева, която живее на 9-ия етаж.

Друга жена от блока разказва, че поради липсата на прозорци се е случвало малки котки да падат от 12-ия етаж върху климатиците на деветия. В апартамента на баба Марийка имало мишки и огромни хлебарки.

Възмутените обитатели на блока извикали чистачи от ромската “Шекер махала”, които да изхвърлят боклуците от жилището на пенсионерката. Те обаче успели да изчистят 2-3 квадрата от апартамента и се отказали.

Освен баба Марийка на 12-ия етаж тук живеят няколко семейства с малки деца. Те са принудени всеки ден да търпят тежката миризма. Малчуганите пък често боледували. Докторите обяснили, че вероятно става въпрос за зараза. Другите съседи са се опитали многократно да продадат апартаментите си, но без успех, защото никой не би си купил жилище на етажа.

Затова и било взето решението от общото събрание, пенсионерката да напусне апартамента.

„Тази жена тормози и нас, и котките. Водим дела срещу нея от 10 години. Тя си взема и пенсия, но обикаля по казаните за смет, за да събира храна за котките и вехториите, които трупа в апартамента. Това е нейният начин на живот, който не е приемлив за етажната собственост и ние не сме длъжни да го търпим“, категоричен бе съседът Димитър Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *