Изнасилвачи на момичета вилнеят в София

Споделете лесно и бързо тази публикация

Двама изнасилвачи вилнеят от 20 години в столицата, жертвите им се страхуват да подадат жалби срещу тях в полицията, разкри адвокат Иван Тодоров пред “24 часа”.
Момичетата потърсили помощ при него и колегата му Григор Вълков. Двамата са обявили награда от 100 000 лв. за информация, която може да помогне за разкриването на бруталните бандити.

Помощ при юристите са потърсили 3 момичета, изнасилени през 1997 г., 2008 г. и 2011 г. От свой познат Тодоров чул за случай от преди 2 седмици в кв. “Хладилника”, който приличал на предишните посегателства.

И четирите момичета били около 20-годишни в момента на изнасилванията. Разказали, че около 19 ч. вечерта до тях спряла кола. Двама маскирани ги грабнали и напъхали в нея.

Момичетата са отвлечени от кварталите “Белите брези” и “Западен парк”. През целия път до трамвайното депо в “Красна поляна” единият държал устата на жертвата, за да не може да вика.

Приключили със сексуалните гаври, двамата бутали пари в ръцете на момичетата и им казвали да вървят напред, без да се обръщат. Така се подсигурявали от евентуално снимане или запомняне на регистрационните номера на джипа.

Адвокатите са съветвали момичетата да подадат жалби в полицията, но те не искали. Техни роднини са събрали награден фонд от 100 000 лв. Надяват се някой, който може да е видял нещо, да се свърже с двамата адвокати и да помогне за залавянето на насилниците.

От СДВР обясниха, че в последните месеци няма нито една жалба за изнасилване. “Това е нормално”, каза Григор Вълков и обясни, че жертвите на такива гаври не подават сигнали и дори не казват на близките си, а страдат мълчаливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *