Обвиненият за атентата срещу Алексей Петров остава в ареста

Споделете лесно и бързо тази публикация

Софийският градски съд остави зад решетките украинеца Роман Логвиненко, обвинен за организатор на атентата с гранатомети срещу Алексей Петров.

Година и четири месеца Логвиненко е в следствения арест. За пореден път той поиска да бъде пуснат с по-лека мярка.

Според съда може да се направи обосновано предположение за участието на Логвиненко в престъплението. Това сочат показанията на свидетели, протоколи за разпознаване.

Съдът отчете изключително високата степен на обществена опасност, както и фактическата и правна сложност на случая. Касаело се не за битов инцидент, а продължителна подготовка на деянието, която била съпътствана от действия на конспиративност, обявиха в съдебната зала.

Адвокатът на обвиняемия изтъкна, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитата посочи, че Логвиненко е трудово ангажиран, има семейство и три деца. Не в възпрепятствал нормалното провеждане на разследването и не се е укривал.

“Бих искал да помоля за по-лека мярка”, каза самият Логвиненко. По думите му, защитените свидетели били криминално проявени.

От прокуратурата определиха искането за по-лека мярка като неоснователно.

На Логвиненко е предявено обвинение за тежко престъпление – опит за убийство на две лица. Към момента разследването се провеждало в разумни срокове.

Двукратно делото е внасяно в съда и е прекратявано. Констатациите не касаят извършени до момента процесуално-следствени действия, а единствено обвинителния акт, изтъкна представителят на държавното обвинение.
Според прокуратурата има опасност украинецът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд на 25 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *