Лозан Панов на среща на четири очи с премиера Борисов

Споделете лесно и бързо тази публикация

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се срещна с министър-председателя Бойко Борисов.

„Най-важният въпрос е как ще продължи реформата в съдебната система и ще има ли реформа в дълбочина“, заяви на влизане в сградата на Министерския съвет  председателят на ВКС.

Панов отбеляза, че скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов също ще е тема на срещата му с премиера. По думите му казусът „ЦУМ гейт“ е емблематичен, защото показва липсата на институционална реакция.

След отказа на президента Румен Радев да сформира комисия, която да разгледа скандалната среща, Панов заяви, че президентът е направил своя избор и допълни, че ще настоява за среща с него, тъй като няма отговор за втората част от писмото, която касае съдебната реформа и по-конкретно изменения в конституцията.

Лозан Панов каза още, че след срещата с премиера предстоят и срещи с представители на всички парламентарно представените формации във връзка с реформата на съдебната система.

„Срещата с премиера е част от бъдещи срещи с всички представители на парламентарно представените формации, защото това е важно, с оглед на бъдещи законодателни промени, във връзка с реформата на съдебната система“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *