Велико Търново е домакин на Фестивала на балканската скара

Споделете лесно и бързо тази публикация

Родни и балкански звезди пеят безплатно на „VelikoTarnovoMezi“

Над 1000 награди за посетителите на „VelikoTarnovoMezi“

Известният фестивал на балканската скара „VelikoTarnovoMezi“ ще гостува от днес – 24-ти до 28-ми май на територията на Старопрестолния град.

В рамките на 5 дни Фондация “Румънеца и Енчев”, община „Велико Търново и пивоварна „Бритос“, която празнува 5–ти рожден ден, са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен.
Над 1000 награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри.

Първият ден на феста градуса на купона ще вдигне обичаният изпълнител Веселин Маринов, на 25-ти май за търновци ще пее голямата Весна Змянац, а преди нея нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите. На 26-ти май Борис Солтарийски и „Пиротски Трубачи“ са гвоздеят в програмата, а програмата на 27-ми май ще започне с обеден концерт на фолклорната прима Славка Калчева , докато вечерта ще пеят гръцките звезди Йорданис Агапитос и Ная. В последния ден на събитието ще забият култовата група „Сигнал“, и Дичо, като всички концерти са безплатни за гостите на фестивала. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири.

Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат. Следващата спирка от мащабното турне на Румънеца и Енчев е фестивала в Стара Загора от 1 юни.

Бояна Бояджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *