Всички загинали при атентата в Манчестър са идентифицирани

Споделете лесно и бързо тази публикация

Британската полиция заяви, че е установена със сигурност самоличността на всички хора, загинали при атентата в Манчестър.
Имената на жертвите обаче не може да бъдат официално обявени, преди да бъдат завършени съдебно-медицинските експертизи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Поради големия брой на жертвите това може да отнеме между четири и пет дни, заяви манчестърската полиция. Тя посочи също, че е установен контакт с всички засегнати семейства и в момента специално обучени служители им оказват помощ.

Според британските власти при самоубийствения атентат са загинали 22 души, включително тийнейджъри и деца.

Имената на някои от тях бяха съобщени от техни приятели и роднини. Така например стана ясно, че най-малката на възраст жертва е 8-годишната Сафи Русос.

От гимназията “Тотингтън” от района на Манчестър заявиха, че са потресени и съкрушени, когато обявиха, че ученичка от училището, тийнейджърката Оливия Кембъл-Харди, е загинала при атентата.

Училището, което се намира в Бъри, населено място в околностите на Манчестър, заяви, че Оливия, както се съобщава 15-годишна, в понеделник вечерта е била с приятелка на концерта на Ариана Гранде, по време на който бе извършен атентатът.

Приятелката й е преминала операция за лечение на раните от взрива. Майката на Оливия, Шарлот Кембъл, която призоваваше в интернет, ако някой знае нещо за дъщеря й, да го съобщи, написа днес сутринта във Фейсбук следното послание:

“Почивай в мир, мое скъпо, прекрасно момиче Оливия Кембъл – ти бе отнета така рано, иди да пееш с ангелите и продължавай да се усмихваш, мама те обича толкова много”.

Здравните органи в Манчестър повишиха броя на ранените при атентата на 119 души, толкова колкото по техни данни са потърсилите медицинска помощ в болници. 64 от ранените все още са хоспитализирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *