Бойко Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата

Споделете лесно и бързо тази публикация

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

“Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават”, заяви премиерът.

“Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват”, каза премиерът.

“Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол”, допълни той.

“Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот”, посочи Борисов.

“Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса”, допълни още премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *