Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Пазенето на тайни може да се окаже вредно за здравето

Средностатистическият американец пази по около 13 тайни, като най-често те са сексуални, но тази притвореност може да се окаже вредна за здравето му.
Новозеландският сайт Stuff цитира проучване на екипа на д-р Гопал Чопра от университета „Дюк“ в щата Северна Каролина, предаде БТА.

Опазването на споменатите 13 тайни, от които 5 никога не биват разкривани на друг човек, изисква постоянни усилия. Именно това психологическо напрежение се отразява зле на здравето на човека.

Най-често скриваната тайна са сексуалните мисли относно даден човек, който не е негов партньор в живота. Следва секрета по укриването на евентуалните контакти с тази личност.

Другите неща, които не искаме да разкриваме пред другите, са нетрадиционната сексуална ориентация, кражбите, лошите резултати в службата, взимането на наркотици и извършването на аборт.

При стобална система по оценка на здравния статус, тези, които размишляват над тайните си веднъж седмично са с индекс 66, докато онези, които си блъскат главата над тях всеки ден, показват резултат 49.

При дълго спотайване на тайните ни се стимулира въздействието на хормоните на стреса като кортизола. Следва отслабване на имунната система, повишено кръвно налягане, проблеми със съня.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *