Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Отпор срещу Марешки заради ”хомосексуалните зависимости”

Петиция и недоволство във Фейсбук предизвика искането на Веселин Марешки депутатите да обявяват имат ли хомосексуална, наркотична и алкохолна зависимост.
Според лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента това трябва да става както се подават декларации за конфликт на интереси, за да е ясно кой с какви зависимости гласува определен закон.

Това се случи, след негативните коментари, включително и на политици, че беше част от българската делегация във Ватикана и застана точно до папата за снимка.

В сайта peticiq.com веднага тръгна петиция „За разкриване на хетеросексуалните зависимости на Веселин Марешки“, в която е публикувана снимка на бизнесмена депутат с Франциск.

Авторите иронично пишат:

„Призоваваме Ви да публикувате пълен и изчерпателен списък с всичките си сексуални партньори през годините. Той трябва да включва имена, дати, часове, места и оценка на Вашето представяне от тяхна страна. Само така българският народ ще е в състояние да прецени дали самият Вие страдате от зависимости от някого“.

До 16,30 часа петицията вече беше подписана от близо 100 души.

Междувременно в социалните мрежи се заредиха възмутени коментари.

Дипломатът Стефан Тафров написа:

„По същото време, когато нашите „блестящи“ политици говорят закостенели глупости, в Париж се случва нещо друго. В Париж се е състояла церемония, на която приятелят на убития от терорист полицай Кзавие Жюжле е сключил посмъртно граждански брак с него. Присъствали са бившият президент Франсоа Оланд, кметът на Париж Ан Идалго и министърът на вътрешните работи Жерар Колом“.

Известната ни тенисистка Мануела Малеева пък заяви:

„Изглежда, че този парламент скоро ще си падне самичък…без да трябва да го клатим много…“

Спортистката, коятo стана част от редиците на „Да, България“, цитира и думи на Марешки:

„Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин“.

Журналистът и преподавател в Оксфорд Мария Спирова също написа коментар:

„Въдворихме официално #хитлеромутризъм в Народното събрание. Какви са възможните административни санкции за това изказване? Марешки не може и не бива да е български политик. И за такива като него има подходяща институция, но тя не позволява екскурзии до Ватикана на държавни разноски, макар да осигурява безплатна храна“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *