Отпор срещу Марешки заради ”хомосексуалните зависимости”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Петиция и недоволство във Фейсбук предизвика искането на Веселин Марешки депутатите да обявяват имат ли хомосексуална, наркотична и алкохолна зависимост.
Според лидера на “Воля” и зам.-председател на парламента това трябва да става както се подават декларации за конфликт на интереси, за да е ясно кой с какви зависимости гласува определен закон.

Това се случи, след негативните коментари, включително и на политици, че беше част от българската делегация във Ватикана и застана точно до папата за снимка.

В сайта peticiq.com веднага тръгна петиция “За разкриване на хетеросексуалните зависимости на Веселин Марешки”, в която е публикувана снимка на бизнесмена депутат с Франциск.

Авторите иронично пишат:

“Призоваваме Ви да публикувате пълен и изчерпателен списък с всичките си сексуални партньори през годините. Той трябва да включва имена, дати, часове, места и оценка на Вашето представяне от тяхна страна. Само така българският народ ще е в състояние да прецени дали самият Вие страдате от зависимости от някого”.

До 16,30 часа петицията вече беше подписана от близо 100 души.

Междувременно в социалните мрежи се заредиха възмутени коментари.

Дипломатът Стефан Тафров написа:

“По същото време, когато нашите “блестящи” политици говорят закостенели глупости, в Париж се случва нещо друго. В Париж се е състояла церемония, на която приятелят на убития от терорист полицай Кзавие Жюжле е сключил посмъртно граждански брак с него. Присъствали са бившият президент Франсоа Оланд, кметът на Париж Ан Идалго и министърът на вътрешните работи Жерар Колом”.

Известната ни тенисистка Мануела Малеева пък заяви:

“Изглежда, че този парламент скоро ще си падне самичък…без да трябва да го клатим много…”

Спортистката, коятo стана част от редиците на “Да, България”, цитира и думи на Марешки:

“Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин”.

Журналистът и преподавател в Оксфорд Мария Спирова също написа коментар:

“Въдворихме официално #хитлеромутризъм в Народното събрание. Какви са възможните административни санкции за това изказване? Марешки не може и не бива да е български политик. И за такива като него има подходяща институция, но тя не позволява екскурзии до Ватикана на държавни разноски, макар да осигурява безплатна храна”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *