Марешки: В НС само гласуване, без дискусии

Споделете лесно и бързо тази публикация

Веселин Марешки предложи в НС партиите да изразяват позициите си за секунди – с гласуване, без да се впускат в безплодни дискусии.
Подкрепата на депутатите от “Воля” за исканата оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев не е знак лично към него, а по-скоро е знак и оценка за цялостната работа на парламента. Това обясни пред журналисти в Народното събрание председателят на групата на “Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

По-рано, след бурни дебати в парламентарната зала, наситени с много обиди и само с 4 гласа мнозинство, Главчев запази поста си.

След гласуването Марешки обясни отрицателния вот за председателя на НС с думите, че от “Воля” са недоволни от досегашната работа на 44-ия парламент.

Марешки заяви, че депутатите от групата на партията му ще участват в работата на парламента, “когато се коват закони, а не когато се правят безсмислени пиар акции”.

Той отбеляза, че изразяването на позиция в парламентарната зала ставало за не повече от минута с гласуване, а всичко останало според него е за пред медиите и ненужни диалози между старите политически формации.

Нашето мнение си го казваме със “за”, “против” и “въздържал се”, а след това, отвън, който иска да си обяснява гласуването, ние искаме прагматичност, каза още Марешки, цитиран от БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *