Тръмп обяви, че изтегля САЩ от Парижкото споразумение

Споделете лесно и бързо тази публикация

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ се оттеглят от Парижкото споразумение за климата. Изявлението беше предадено на живо по Си Ен Ен.
“От днес САЩ ще спрат да изпълняват всички необвързващи разпоредби на Парижкото споразумение и драконовските финансови и икономически тежести, които договорът налага върху нашата страна”, подчерта Тръмп.

Президентът на САЩ приведе довода, че новото международно споразумение за борба с глобалното затопляне е лоша сделка за страната му и е било договорено лошо от правителството на неговия предшественик на поста Барак Обама.

Той се аргументира, че договорът предвижда прекалено висока цена за Съединените щати, за разлика, например, от Китай.

“С това решение изпълнявам обещанието, което дадох по време на предизборната кампания, да поставя американските работници на първо място”, обяви Тръмп. Той каза, че прави това, за да защити американските работни места.

В заключение той изрази надежда за договаряне на “по-добра сделка” за борба с глобалното затопляне и че ще започне преговори за повторно присъединяване към Парижкото споразумение или за ново споразумение, чиито условия са справедливи към САЩ.

По думите му сегашната спогодба поставя в неизгодно положение Съединените щати в полза на други държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *