Борисов обеща да помогне в казуса ”Оброчище”

Споделете лесно и бързо тази публикация

По инициатива на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов премиерът Бойко Борисов разговаря с председателя на стачния комитет на миньорите от манганова мина “Оброчище”.
Те от няколко дни протестират заради неспазване на колективния трудов договор от страна на концесионера, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Премиерът се е ангажирал лично да бъде анализиран юридически концесионния договор от работна група на Министерството на енергетиката, а утре на място да пристигне представител на министерството, който да уточни ситуацията с протестиращите миньори.

Те настояват за изпълнение на колективния трудов договор, който предвижда редовно изплащане на заплатите им, осигуряване на топла храна или на ваучери, осигуряване на работно облекло или, ако неизпълнението продължи, разваляне на концесионния договор, се припомня в прессъобщението.

Народният представител Живко Мартинов е ангажирал и председателя на правната комисия в НС Данаил Кирилов за анализ на концесионния договор, както и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, за да се помогне на миньорите.

Междувременно е станало известно, че премиерът лично е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е ангажирал окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за разследване на случая, се посочва в прессъобщението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *