Борисов заминава за срещи с Макрон и Меркел

Споделете лесно и бързо тази публикация

Първите международни посещения на министър-председателя Бойко Борисов след встъпването му в длъжност ще са във Франция и Германия.
На 6 юни премиерът Борисов ще разговаря в Елисейския дворец с новоизбрания президент на Френската република Еманюел Макрон, съобщи правителствената информационна служба.

Официалното посещение на министър-председателя в Берлин ще започне по-късно същия ден, когато е планирана срещата му с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

На 7 юни, сряда, пък Борисов ще разговаря с федералния канцлер Ангела Меркел.

Акценти в официалните разговори ще бъдат развитието на двустранните отношения и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз.

При посещенията си в Германия и Франция министър-председателят ще бъде придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Днес Бойко Борисов заяви, че ще е обсъди със своите колеги в Брюксел идеята за издаване на европейски паспорти на граждани от балкански държави, които още не са приети в ЕС. По думите му, при покриване на определени условия, това би било необходима мярка срещу евроскептицизма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *