Вертолет ”Пантер” падна в Черно море, трима пострадаха

Споделете лесно и бързо тази публикация

Вертолет “Пантер” падна в Черно море. Пострадаха трима военнослужещи. Единият от екипажа е с опасност за живота.
Инцидент е станал около 12,30 часа по време на тактическото учение „Черно море – 2017“. Вертолетът е от състава на Военноморските сили. Инцидентът е станал при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, вертолетът AS „Пантер“ – 565 MB пада във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940.

При изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет „Пантер“ пада във водата, при което са пострадали тримата членове на екипажа. По първоначална информация двама от тях са с леки травми, а третият е тежко пострадал, с опасност за живота.

Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента. По случая се води разследване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *