Заплаха от терористи в 8 държави

Споделете лесно и бързо тази публикация

Терористичната организация “Ислямска държава” е отправила нови заплахи към Белгия, САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Канада, Австралия и Италия.
Белгийски медии отбелязват, че заплахата е разпространена през “обичайните канали” на групировката, затова достоверността не се поставя под особено съмнение, предаде БТА.

В призива терористите се обръщат към своите “братя” мюсюлмани да избягват обществените места като пазари, улици и паркинги, защото “бойци на халифата ще се взривяват там, ще прегазват хората и ще им режат гърлата”. Медиите съобщават, че белгийските служби за сигурност извършват проверки.

Обществените места в Брюксел, поставени под наблюдението на полиция и военни от края на 2015 г., са все по-охранявани. Патрулиращи полицаи с кучета, обучени да надушват взривни вещества, все по-често могат да бъдат срещнати в паркове и паркинги на търговски обекти.

По-рано “Ислямска държава” заплаши и страни от Западните Балкани.

В текст, поместен в последното издание на онлайн списанието на ИДИЛ – “Румиях”, се отправят заплахи срещу сърби и хървати заради “военните жертви на мюсюлманите”.

Джихадистите заявяват, че не са забравили Балканите, но са прекалено заети с други райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *