Каракачанов: Няма умисъл при разбития вертолет

Споделете лесно и бързо тази публикация

Няма никакви основания да се смята, че инцидентът с падналия в Черно море вертолет е умишлен акт.
Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод трагичния инцидент по време на учение „Черно море – 2017“.”, цитиран от “Фокус”.

Това е един инцидент, за съжаление. Няма никакви основания да се смята, че е някакъв умишлен акт – терористичен или някакъв саботаж по отношение на хеликоптера, който падна в Черно море. Назначих група, която да разследва инцидента, да се видят истинските причини. От тримата души екипаж за съжаление е починал командирът на хеликоптера, другите двама са в добро състояние, контактни. Ще дадат обяснения. Има много свидетели, тъй като става въпрос за учение. Причината е или техническа неизправност или човешка грешка”, каза още Каракачанов.

“За съжаление се случва по време на военни учения, използване на бойна техника. Хеликоптерът е изваден, ще се изследва техническата му изправност и ще се прецени истинската причина за случая”, добави той.

Падналият в Черно море вертолет AS “Пантер”-565 MB на Военноморските сили се разби край устието на река Камчия около 12.30 часа.

Тримата членове на екипажа на вертолета са откарани във Военноморската болница във Варна. Командирът на вертолета – капитан Георги Анастасов, на 38 г. , e починал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *