Свищовски студенти за поредна година завоюваха призови места в националния конкурс „Млад икономист”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за пореден път са сред призьорите на националния конкурс „Млад икономист”, организиран от Съюза на икономистите в България. Тазгодишното, тринадесето издание на конкурса, който се провежда под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, бе на тема „Икономическото неравенство в 21 век“. Участващите в конкурса ученици, студенти и докторанти имаха възможност да представят своите идеи, становища или решения относно икономическото неравенство чрез индивидуална или екипна разработка. Победителите в конкурса получиха своите награди на тържествена церемония в София, посветена на Деня на икономиста.
Възпитаници на Стопанска академия активно участват и печелят награди в ежегодните издания на своеобразната надпревара сред младите икономисти на България. Тази година, двама свищовски студенти, които участват за първи път в конкурса, завоюваха призови места. В категория „Студенти” на второ място се класира Беатрис Любенова – 4 курс, специалност „Финанси”, а в категория „Докторанти” втора награда получи Йордан Йорданов – докторант към катедра „Застраховане и социално дело”.

В рамките на церемонията бе обявена и специалната награда от учредената по инициатива на преподаватели от катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия, фондация „Проф. д-р Минко Русенов”. Председателят на фондацията, проф. д-р Андрей Захариев връчи парична премия от 200 лв. на отличената с Четвърта специална награда студентка Юлия Неделчева от Софийски университет „Св. Климент Охридски”, участвала в конкурса в категория „Студенти”. При награждаването, проф. Захариев подчерта силната историческа връзка между академията в Свищов и Софийския университет, изразена в градивната роля на Димитър Апостолов Ценов като един от изпълнителите на завещанието на братята Евлоги и Христо Георгиеви при учредяване на Алма матер в столицата София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *